v 21
Idag är jag i v 20+5 . Oj vi är över på andra halvan. Vart tog tiden vägen?

Vi har redan införskaffat säng(och allt till det) skötbord(och allt till det) Ammningskudde, gosedjur, KLÄDER i mängder, garderob, vi har även införskaffat babygunga(typ babysitter)

Just nu har vi börjat göra iordning bebisens rum, Vi väntar bara på att min syster ska hämta möbler så kan vi göra iordning resten. Vi har länge velat bygga ihop just sängen men vi väntar tills Ps familj varit här och firat honom så att vi slipper frågor från dem, 
 
 
 
50%
Just idag har det gått 50% av min första gravditet. Hur har det då gått?
Jo det har gått bra. Mina underbara vänner M och A fick veta gansa segt ändå. den första som fick veta eller hon visste länge att vi frsökte var Elin. VILKEN KLIPPA!! att kunna dela med sig av en resa som är speciell har varit het underbar.
Elin och hennes man har dotterns S och ville nu ha ett syskon till henne. Detta var med en resa som jag absolut inte ska prata om MEN vi satt i samma sits. Att kunna prata med någon som var i samma sits var och är helt underbart. Hur det gått för Elin är en helt annan historia som jag kommer behålla för mig själv ett tag till eller kanske för alltid. Men hon har varit en stor KLIPPA för mig när det känts tungt och av henne har jag fått så många goda råd och nu följer hon med på min resa och kommer vara en mycket speciell person under just denna resa. 
 
Jag mådde illa nästan varje dag mellan v 8-13 men sedan var det som bortblåst. När vi fått se vårt lilla mirakel var det ett steg närmre målet ett barn. Bm talade om att vi hade en riktig livsnjutare som låg med benen i kors under hela undersökningen. Allt såg bra ut. Dagarna gick och redan i v 15 kände jag bebisen första gången.
 
Många säger att jag fått gigantisk mage men har bara gått upp 1kg, när jag var i v 19. 
På Rul fick Bm böka lite med magen för bebisen ville verkligen inte visa sitt ansikte. Jag fick skumpa med rumpan men ikke hjälpte det utan den liile chefen tvingade mig att börja hoppa upp och ner för att bm skulle få se ansiktet men nej inte vile bebisen visa sig. tillslut fick bm se det hon ville och vi fick veta könet. ja kompisar jag vet men detta väljer vi att hålla hemligt tills bebisen  är ute pga bm var inte riktigt säker på att det var en ....... så vi väljer att inte avslöja det för någon. det finns bara en person som vet och det är just Elin. 
 
Nu är vi i v 20+6 och går in i v 21 imorgon vilket känns helt underbart. nu kan man nästan börja räkna ner...
 
 
 
Bebis

Detta inlägg har jag drömt om länge att få göra.

Jag har i flera år sagt att jag vill blogg från dag 1 på min graviditet, vilket inte är lätt då man oftast inte vet när just den är. men JAG VET!

Vi kämade på i 4 månader innan det där magiska + äntligen kom på stickan.

När vi var på semester i november var min mens sen och jag vågade knappt dricka någon alkohol trots att alla andra frågade 100000 ggr om jag var gravid. Jag minns att Vahida frågade några gånger under resan och mitt svar var varje gång: JA min mens är sen men det är förtidigt att säga att jag är gravid och näst sista dagen kom mensen.... Behöver jag säga hur besviken jag var?

Lika så var den sen i december... jag minns verkligen hur jag BESIVIKEN jag var.

Denna mens var inte sig lik som de andra jag haft , den var lustig och jag började undra om jag var gravid ändå men så var det inte. 

Jag hade sen börjat misstänka att jag var gravid efter att vi firat nyår i köpenhamn. 

När jag pratade med Pontus om detta bestämde vi oss för att ta ett nytt test en vecka efter beräknad mens vilket skulle vara på min mormors 72 års dag. 

Kunde vi hålla oss då? 

NEJ lördagen den 14 januari bestämde vi oss för att göra ett test på söndagen och 

På natten vaknar jag och har tusen tankar i huvdet. jag tänker att jag ska göra testet men inser att jag inte alls behöver gå på toa. Vid ca 02:00 dricker jag ett glas vatten och det är verkligen inte gott. Sen somnade jag om och vaknar igen ca 05:40 och går nu och gör testet som visar svagt svagt +, jag blir chockad och "springer" runt i lägenheten som en yr höna. Pontus ligger ännu och sover. han vaknar till och undrar vad jag  håller på med. Han lyckas somna om och jag själv sätter mig i soffan och börjar googla fram bilder på andra gravidtester. jag letar och letar efter en bild som stämmer in på mitt egna test jag håller hårt i handen. Sitter länge och funderar på hur jag ska berätta för Pontus som ännu ligger och sover. Smiter in och sätter sig på sängen och drar täcket över benen och lägger handen på Pontus och säger något i stil med Hjärtat det är positivt, var på han vänder sig om och frågar vadå? säger igen testet är positivt titta, Men Pontus har inga linser i och kan därför inte se. Det tar ett tag innan han får på sig dem och får se testet. Pontus är inte övertygad men firar ändå med smörgåstårta. själv tar jag en kopp te.

Pontus har ännu inte förstått att knytet ligger i min mage utan han är lite fundersam.

Jag ändrar genast  alla mina gravidappar till aktiva och så. Även Pontus tar hem en app till sin mobil så att han med kan ha koll. Enligt denna app var vi i v 4+3. (v 5)

Min syster fick veta först av alla. Hon blev så glad och grattade oss flera gånger. 

Dagen efter den 

16/1

sover dåligt även denna natt.

Nu är det måndag. Jag hade en fika inbokad med Hanna och hennes barn.

illamåendet var ett faktum men det ville jag inte berätta för Pontus eftersom han fortfarande inte var helt 100 övertygad om att du låg i magen.

När jag sen kommer hem tycker Pontus  efter en stund att dem ska testa igen. sagt och gjort så hade jag  återgigen kissat på en sticka. Denna gången visade testet knappt inget alls, varpå jag säger jaha detta test visar inte mycket men jag vet att jag är gravid.

Pontus kollar testet och säger ja kisar man ser man två stäck.

Efter en stund kommer han med testet och säger ja du kunde ju ha väntat lite, för nu behöver man inte länge kisa för att se att det finns 2 stäck, han ger mig testet och jag ser nu klart 2 stäck utan att kisa.

Sen frågar jag pontus igen om han nu inser att detta är på riktigt.... Han har nu förstått att du ligger och bakas i  min mage.

Denna dag fick Carro och familj veta då hon har bättre koll på mammas mens än hon själv. Hon blev jätte glad. Tuva blev nog med jätte glad för hon blev plötsligt väldigt tyst och hela hon LÖS.